Tuesday, January 25, 2011

Universal Studio Singapore - 22.01.2011

muka budak sakit ... hehe... gagahkan diri jugak untuk pegi...

sementara tunggu bas ODDYSEY dari TUNE HOTEL DANGA BAY JOHOR... layan main UNO dulu hehe... naik bas dari sini ke Universal Studio or Singapore hanya RM23/pax  returns... tu kalau gune online.. kalau tak gune online..adalah RM25 seorang..

with my BFF n her husband... sporting habis...

kat sini ar kitorang tdo..TUNE HOTEL hehe budget hotel..ok ar walaupun macam2 kene top up kan? hehe

dalam bas menuju ke singapore..


tu dia... signboard ke Universal Studio.. senang okeh.. bas akan berhenti bawah ni.. n korang naik je esklator n tadaa... sampai dah U.S...

bersih kan? ni lah station BAS n TEKSI kat SINGAPORE.. kat SENTOSA...

hehe nak naik g U.S

tadaa... dah sampai dah...

pintu gerbangnyer... yehaa... yes!! dah sampai... ok.. aku rasa sebelum korang nak g U.S ni silalah booking gune online ticket okeh.. bagi mengelakkan korang kene beratur panjang n kehabisan tiket... kalau weekdays adalah 66dollar.. kalau weekend adalah 77dollar... hehe tapi kitorang g Jumaat.. so 66 dollar sorang.. nanti korang akan dapat kupon 5 dollar untuk makan n 5dollar lagi untuk beli barang...

hehe pic adalah merata2 n malas nak ikut mana dulu... ni pun main letak je.. so nikmatilah pic2 yang seterusnya.. (pasangan bahagia... haha walaupun hari2 duk bertekak...)

with my BFF..suzen...

tgk ar en.husband.. ermmm sabar je ar ..dia bukan suka sangat nak bergambar2 ni

wah.... tak ngalah kalau nak bergambar haha




haha pic sesat ar plak.. ok sebelum nak ke U.S kitorang akan naik bas di belakang tu terus menuju ke U.S ... ni depan TUNE HOTEL DANGA BAY.JB

hehe cewah.... cam bagus2 je.. ok.. benda ni tak bukak lagi.. maka frustlah hubby masing2 coz dorang takleh nak naik benda alah ni.. hahaha benda ni opening soon... bile aku tak pasti..



hehe hensem okeh.. hahah... mana en.husband? ermm segan ar sangat..




pinjam topi kat kedai n ambik pic.. haha

memang teruja dengan patung2 dalam ni.. tapi pk balik.. aku pun dah kawen n dah besar... maka pendamkan je ar dalam hati.. walaupun hati meronta2 nak beli jugak..

my lovely fren... hehe...

ok kat sini pun leh tau sapa yang poyo n sapa yang berlagak agak cool.. :P

huhu ada dinasour...!!


ok..penguin ni nak sabotaj aku ar tau.. saje je tutup mulut aku.. budget aku ni tinggi ar.. n pandai plak member aku ni pilih penguin yang pendek... uwaa...









ok time to eat.. n dun worry ... senang je ada makanan yang halal kat sini.. dalam U.S ni ada dalam 5-6 tempat makanan halal.. n kat luar restoran memang letak tanda halal..




ni pun coming soon... huhu tak dapat nak masuk tau kat madgascar ni ...


cam kat disneyland kan? best..





ok... ni adalah antara pic yang kitorang ambik.. actually ada lagi tapi disebabkan kemalasan yang melanda so aku main letak je ar okeh.. ni pun pic dari kamera NIKON member... hehe kamera kitorang biasa2 je... n pada yang ada anak2 kecik tu aku rasa baik korang bawak anak2 korang datang sini.. memang best... tapi satu hari cam tak cukup je tau... kitorang masuk kol 11.30 - 5.00 petang pun tak cukup masa... tu pun banyak benda tak masuk tau.. coz RAMAI gile orang... THE MUMMY RETURNS tak sempat masuk.. n just jalan2 je dalam tu,,

pas g sini ..kitorang ambik teksi n terus menuju ke MUSTAFFA... ok.. kedai dia macam kat MYDIN ar.. tapi serius... kat sana semua barang branded n original.. n sempat GRAB perfume HUGO FAMME yang berharga hanya 65dollar... kalau beli 2 botol 75ml baru 110 dollar... gile murah okeh.. (semalam g METROJAYA MIDVALLEY tanya harga sebotol..RM275 peh!!! leh dapat 2 botol ok kalau beli kat MUSTAFFA ni huhu) n kasut CLARKS n jenama lain..dorang main letak longgok2 je okeh... peh!! tgk nangis beb!! haha kat sini siap ada butik khas untuk CLARKS ke TIMBERLAND ke.. apa ke kan? sana kat rak kasut main longgok je.. haha memang kaya ar singapore ni..

pakcik cina yang bawak teksi tu ckp kat PASAR BARU Singapore lagi best.. kat sana semua MELAYU n senang nak carik makan n barang murah2... nanti ar kitorang pegi sana plak huhu

memang tak cukup masa kalau g sehari.. so kitorang decide nak pegi lagi lain kali plak.. maybe time tu nak g lama sikit kot... tu belum tgk keadaan malam lagi...cam pic kat bawah ni..

lawa kan? kat hujung blah kanan tu adalah HOTEL MARINA atas tu dorang buat cam kapal... atas tu adalah SWIMMING POOL... erm.. serius lawa.. n rasa cam nak pegi lagi ... nak jalan2 time malam plak.. hehe

12 comments:

izz said...

waaaaaaaaa.. ada blog jenjalan.. best2!

SyahNas80 @ Nana said...

kak iza- hehe senang sikit.. so tak campur aduk ngan yang lain hehe

Yong - Mama E2 said...

den dah kabau dah, den naik lagi story.. bestnya.. shanaz cepatlaa update laei

SyahNas80 @ Nana said...

kak yong- hehe nanti orang ada masa orang upload pic lagi okeh.. hehe...

Areef Ibn Naim said...

salam.if berkelapangan, jom join contest di blog sy... tq!

SyahNas80 @ Nana said...

areef- wasalam.. insyaAllah.. thanks jemput.. :)

zmanja said...

salam ziarah..

SyahNas80 @ Nana said...

zmanja- salam ziarah kembali.. thanks.. singgah blog ni.. :)

Uncle Lee said...

Hello SyahNas80, is that Singapore? Wow! I thought was in US?
I really enjoyed looking thru the well taken photos here. Very nice.
Can see you all having fun there.
Keep a song in your heart and have a great holiday.
Lee.

SyahNas80 @ Nana said...

Uncle Lee- hehe yup its at Singapore!! n we have much2 fun!..anyway thanks uncle lee..
u must bring ur chidren at here.. :)

IFA Athirah said...

ohseeeem~~

SyahNas80 @ Nana said...

IFA Athirah.- hehe memang sangat syok kat sana hehe..